top of page
Zoeken

Buitenschilderwerken, wat houdt dat precies in?

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021

Vakmanschap van een professional

Verf gaat tegenwoordig steeds langer mee, waardoor buitenschilderwerken nog slechts één keer om de 10 jaar nodig zijn. Wel kan het gebeuren dat u in deze periode kleine beschadigingen zult moeten herstellen. Buitenschilderwerken zijn vaak een klus waar heel wat mensen tegenop zien. Wilt u een topresultaat, dan rekent u beter op het vakmanschap van een professional.


buitenschilderwerk

Wat is de beste periode voor het uitvoeren van buitenschilderwerken?

In principe is er geen periode waarin het niet mogelijk is om buitenschilderwerken te laten uitvoeren. Het is het best om te schilderen in aangename temperaturen, zodat de verf sneller droogt. Kou kan er namelijk voor zorgen dat er strepen ontstaan en u dus niet het beste eindresultaat verkrijgt. Wel is de kwaliteit van verf de laatste jaren flink gestegen, waardoor een ervaren schilder ook in de winter buitenschilderwerken kan uitvoeren.


Wat kan een buitenschilder voor u doen?

Buitenschilderwerken is een ruim begrip dat heel wat verschillende mogelijkheden biedt. Buitenschilderwerken omvatten bijvoorbeeld het schilderen van alle houtwerk aan de buitenkant van uw woning. Denk maar aan ramen, buitendeuren, garagepoorten, tuinhuizen, schuttingen en zelfs dakkapellen. Houtwerk buiten is erg gevoelig voor weersomstandigheden, waardoor een regelmatig opknapbeurt de levensduur verlengt. Ook geeft de kleur van houtwerk uw woning meteen een andere look.


Hoe gaan schilderwerken voor buiten in zijn werk?

Het uitvoeren van buitenschilderwerken verloopt volgens een bepaald stappenplan. Om ervoor te zorgen dat de verflaag goed hecht en dus lang meegaat, wordt het oppervlak gereinigd. Vervolgens wordt alles nauwkeurig afgeplakt om een perfect eindresultaat te garanderen zonder spatten. Het schilderen zelf verloopt in twee fases, waarbij eerst een grondlaag wordt aangebracht. Deze werkwijze biedt het mooiste resultaat.


Reken op een deskundige

Schilderen is vakmanschap. Dat is zeker het geval bij buitenschilderwerken, waarbij de omstandigheden een grote rol kunnen spelen in de afwerking. Doe daarom steeds een beroep op een vakman als Roodeco in Kortrijk. Met hun jarenlange ervaring kunnen ze uw woning een rustieke, klassieke of tijdloze stijl geven. Zo voeren ze allerlei buitenschilderwerken uit in West-Vlaanderen.


Buitenschilderwerken gepland? Vraag een offerte aan bij Roodeco in Kortrijk.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page