top of page
Zoeken

Raamdecoratie … zoveel opties als er stijlen zijn

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021

Roodeco doet het allemaal

Als het over interieurafwerking gaat, dan speelt raamdecoratie een grote rol. Het type raambekleding bepaalt meteen ook in belangrijke mate de sfeer in de ruimte en verraadt uw stijlvoorkeur. Het is het aspect bij uitstek om van uw interieurinrichting een fraai samenhangend geheel te maken. Komt u er zelf niet uit, raadpleeg dan een expert met kennis van zaken.


raamdecoratie

Alle oplossingen in een notendop

Zoals voor alles m.b.t. woninginrichting zijn er ook voor raamdecoratie veel mogelijkheden op de markt: in diverse materialen, voor alle smaken en budgetten. Hier volgt een bondig overzicht.

Uitgaande van de verschillende woningstijlen kunnen grofweg deze opties onderscheiden worden. Wie gaat voor een sobere, moderne stijl die licht en open is, opteert meestal voor lamellen en duorolgordijnen. Mag het nog strakker en een en al koelte ademen, dan zijn aluminium jaloezieën aangewezen. Bij een landelijk interieur met natuurlijke materialen zijn houten jaloezieën en vouwgordijnen perfect op hun plaats. En bent u romantisch aangelegd of heeft u een klassiek interieur, daar passen plooi- of plisségordijnen heel mooi bij.


De juiste raamdecoratie voor elke ruimte

Heeft u een beeld van alle mogelijke uitvoeringen voor raambekleding, dan komt het erop aan om de juiste keuze te maken. En daarbij komen enkele aandachtspunten van praktische aard kijken.

Ten eerste de functie van de ruimte. Want niet elke raamdecoratie is geschikt voor alle vertrekken. Gaat het over uw leefruimte, uw kantoor of de badkamer en slaapkamers? Wat primeert daar: esthetiek, privacy, verduistering? Voorts kan raamdecoratie een ruimtelijk effect hebben dat soms heel welkom is. Kies voor kleine ruimtes bij voorkeur lichte kleuren of gordijnen met horizontale strepen die de ruimte verbreden. Omgekeerd zullen gordijnen met een verticaal lijnenpatroon een laag plafond optillen. Lichte kleuren brengen frisheid, donkere kleuren verkleinen de kamer maar staan voor warmte en intimiteit. Tenslotte is het onderhoudsgemak een niet onbelangrijke factor. Nood aan professioneel advies? Bij interieurspecialist Roodeco in Kortrijk begeleiden ze u met plezier. En ze zorgen voor de feilloze realisatie van uw project, vanaf de opmeting t/m de plaatsing.

Vraag dus zeker meer info én een offerte voor raamdecoratie op maat.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page