top of page
Zoeken

Vloerbekleding, welke mogelijkheden zijn er?

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021

Maak een weloverwogen keuze bij vloerbekleding

De juiste vloer in uw woning moet niet alleen voldoen aan uw smaak, maar ook praktisch zijn. Het is dus een beslissing waar u best niet te licht over gaat. Schakel desnoods een vakman in voor het inwinnen van advies omtrent de mogelijkheden.


vloerbekleding

Soorten vloerafwerkingen

Kunststof is een duurzaam materiaal, waardoor het ook zijn intrede heeft gemaakt in de trend van vloerbekledingen. Hoewel het vaak wordt gebruikt als één begrip zijn er verschillende soorten kunststof vloerbekledingen. Zo is er linoleum, wat een aanrader is voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Het wordt gefabriceerd met duurzame grondstoffen, zoals lijnzaadolie, en het materiaal is biologisch afbreekbaar. Bij het verbouwen worden pesticiden bovendien vermeden. Meer gekende soorten van kunststof vloerbedekkingen zijn vinyl en pvc. Beide materialen zijn niet natuurlijk, maar wel erg slijtvast en hebben een hoge levensduur. Hierdoor wordt het vaak gebruikt in bedrijven of scholen. Andere soorten van duurzame materialen behalve kunststof zijn onder meer laminaat, kurk of de klassieke vormen zoals tapijt, hout of tegels.

Waarmee rekening houden bij vloerbekleding?

Vloerbekleding als vinyl, laminaat of kurk is een afwerking van uw vloer. Om ervoor te zorgen dat uw vloer egaal is, een hoog loopcomfort kent en eventueel geluiddempend is, zal een ondervloer gelegd moeten worden. Zeker bij appartementen is deze laatste aangeraden. Verder is het bij de keuze voor de juiste vloerbedekking belangrijk rekening te houden met een juist evenwicht tussen esthetiek en praktisch nut. Uiteraard wilt u kiezen voor een vloer die u mooi vindt, maar het is net zo belangrijk om een vloerbedekking te leggen die gemakkelijk is in onderhoud en die tegen een stootje kan.


Vraag advies bij een vakman

Het afwerken van een vloer kan met verschillende materialen en vereist vakmanschap. Bent u op zoek naar de vloerbedekking die bij uw woning past, vraag dan advies aan een expert zoals Roodeco in Kortrijk. Ze kunnen u niet alleen advies op maat verlenen, maar de vloer ook plaatsen. Zo bent u verzekerd van een professioneel eindresultaat.


Professional nodig voor uw vloerbekleding? Vraag een offerte bij Roodeco in Kortrijk.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page